22 Şubat 2008 Cuma

Terimler

Donanım İşletim Sistemi, internet .

Donanım : Hard Disk, Anakart, İşlemci, Ram, Ekran Kartı, Ses Kartı, CD/DVD, Disket Sürücü, Ethernet Kartı, Güç Ünitesi, Kasa, Tv Kartı, Monitör, Klavye-Mouse, Modem...

İşletim sitemi: vikipedi de kategorilendiği gibi microsoft windows ve unıx .buna ek olarak ta gnu diyebiliriz ben unix değilim diyor .linux ve diğer yan ürünler mesela bizim sistemimiz olan pardus.

İnternet ise : html, asp, php,web 2,0 , css, xhtml,rss, webapp, vb ..

düzensiz hayat olurmu .

olmaz. şimdi bende buraya yazacaklarım üç ana başlık ve alt başlıklardan oluşacak
a: donanım
b: işletim sistemleri
c: internet
bu ana başlıklar altında en temelden en yeniye doğru ilerleyeceğim inşaallah .

21 Şubat 2008 Perşembe

taşıma su ile çamaşır makinası çalışırmı? :)

servisi ararken soracağım soruları hazırlamıştım
1 çamaşır makinası kaç defa su alır
2 kaç dakika ara ile su alır :)





evet çamaşır makinasını taşıma su ile çalıştırıyorum ..işte detaylar.

evimin bütün su şebekesi dondu dışarıdan bir hortum çektim dışarıdan gelen hortumu çamaşır makinasının deterzan haznesine koydum ve makinanın çalışacağı kadar suyu aktardım. evet şu anda makina çalışıyor amma ikinci suyu ne zaman aktaracağımı bilmiyrum.
fikri kim verdi?
çamasşır makinasını kuran adam verdi. dedi ki 3 defa su alır, ilkinde yeteri kadar su verirsen çalışır .ikinci durulamada su vereceksin üçüncüsün de ise sıkmada vereceksin... makina 2,30 dk ile çalışmaya başladı ama inşaallah bir bela gelmez başına. beko sevisi aradım kesinlikle yapmayın dedi. olabilir ama dedi yapmayın dedi.makina zarar görürse servis te karşılamaz dedi ne bileyim:) inşaallah zararsız bir şekilde bu beyazları yıkarım.
yarın farklı bir teknik uygulayacağım. bir bidon alacam ve musluk takacam taktığım musluğa da makinanın hortumlarını bağlayacağım ve bidonu dolduracağım makina suyunu ihtiyacı kadar alacak ve bende mutlulukla çamaşırlarımı yıkayacağım. :) neyse bugün daha birşeyler yazacam ama şimdiik bu kadar olsun... sinir oldum ya korkudan gidip kapadım
yarım saat yeter dedim.

20 Şubat 2008 Çarşamba

gelde delirme yahu


ağzı olan konuşuyor be abicim. ne diyeyim ben.. az önce kanal d de genç bakış proğramını izliyordum şimdide dinliyorum...... bakıyorum da bir ideolajinin ne anlama geldiğini birileri tarafından öğrenen adamlar hemen o ideolajinin yılmaz savunucusu oluyor.. yani kendi fikri haricinde bir şeyin olduğunu düşünmeden , sadece taktığı at gözlüğü ile kendi ideolojisinin dışındaki bütün fikirleri ezip yok etme düşüncesine sahip biri karşınıza çıkıyor. ee sıkıldım ben bunlardan artık yok, 24 yaşına erdim her sene laiklik ,irtica ,başörtüsü , vb tartışmalar. biz bunlarla birileri tarafından uyutulurken bizi uyutanlar ırak ı aldı afganistanı aldı dünyayı elinde çeviriyor. biz hala bunları tartışıyoruz. neyse ben de bu tartışmaları burada yazmak istemzdim ama içimi dökeyim dedim .. zaten bu blogu kurmamın sebebi de o içimi dökmek.

ve geliyorum asıl yazmak istediği konuya .. Kendi sivil ve özel anayasamı yazacaktım buraya. :)
ondan da vazcaydım
vira bismillah deyip yazalım.


bu gün de bilgisayar la ilgili birşey öğrendiğimi söylemek isterdim aslında belki öğrendim de ne bileyim basit şeyer olcağı için yazmayayım mı diyorum .2 ay önce bir bilgisayar kendim düzdüm . gigabyte anakart 1 gb ram 250 hdd 256 ekran skystar2, usb tv kartı codegen kasa creative 2+1 ses samsung monitor a4tech klavye maus wweb cam ... ve diğerleri. bir ay kullandım havalar tam sovumaya başladı bizim bigisayar donmaya başladı. power dğmesine basıyorum fanlar çalışıyor anakart devreye girmiyor ekrana görüntü gelmiyor yarım saat bekliyorum ondan sonra restliyorum çalışmaya başlıyor. . birde dikkatimi çekti içerinin havası soovumaya başladığında bilgisayar donuyor.bir iki . bayağı sinir oldum . birde başka bir şehirden aldım , aradım getir dedi eleman. neyse karar verdim kasayı değştirecem. götürdüm kasayı tabi içimden bir ses diyor ben bu kasayı oraya götürüsem saat gibi çalışır :) gerçekten de öyle oldu adam on defa denedi hiç bir sorun yok dedi senin elktrikten kaynaklanıyordur. ama tabi ben karar verdiğim için dedim sen bunu sat bana marka bişey ver dedim.kendisi zenon bayii zenon verelim dedi. velhasıl zenon u aldım tv kartımı ona taktım. bir kaç gündür fırtınadan beni çanak ounamış idi bir de vistadan xp ye geçince tv kartını tanıtmamıştım. bu gün driver cd sni görünce tanıtayım dedim tanıttım ve çalıştırdım çanak yeni fırtınadan eski yerine gelmiş olmalı ki çalıştı. am bilgisayarım dondu.. reset attım yine dondu tekrar ve sonunda ekran görüntüsü de bozuldu . ekran kartını sildim tekrar tanıttım . güç kaynağı da tam şarj olunca düzgün çalışmaya başladı.

18 Şubat 2008 Pazartesi

haberler

bu haftanın gündemi geçen haftadan devreden başörtüsü meselesi ve dün bağımsızlığını ilan eden kosova. Başörtüsü meselesi hakkında yorum yapmayacağım, çünki herkes bir yorum yaptı. benim yorumum içimde kalsın:) kosova meselesine gelince geçen günlerde Banu Avar ın Kosova açık yara adlı belgeselinde izledim rahibe teresa nın kosovalı oluşu ve kosovanın hristiyanlaşma süreci osmalının geri kalmış ve kosovanın karanlık geçmişi olarak yorumlandırıldığını.....
aslında bir çok şeyi detayları ile yazmak istiyorum ama bu yazdıklarımın google serverlaarında saklanmasınıı istemdiğimden yazmıyorum . kendi server ımı kkurunca rahatlıkla yazacam şimdilik bukadar.

Bu gün ne öğrendim


    Bu gün r ss nedir ne işe yarar onu öğrendim. öğrendiğim kaynaklar ilk yazımda belirttiğim gibi blogohbe, ve donkişotun sitesi. ama gerçekten bayağı işime yaradı yahu bu rss . ben haber meraklısı olduğum için bütün haber sitelerini ekledim. birde bloglar ve vikipedia  tabi. rss ile ilgili detaylı yazıları  blogohbe, bir de buradan öğrenebilirsiniz...
                                                                                                                                                   

17 Şubat 2008 Pazar

merhaba yazısı


Bu günlerde bilgisayarımı geliştirip iyileştirmeye yönelik çalışmalara ağırlık verdim açıkçası. neden mi bunu yapıyorum derseniz :
birincisi bilgisayar çağın aracı ve onu gerçekten iyi kullanmak lazım
ikincisi ise benim ta küçüklükten beri bir bilgisayar hevesim var bu merakımın peşine memur olduktan sonra düşmeye karar verdim. çünki daha önce gerçek anlamda vaktim yoktu . nereden başlayacağım diye birisine sorudum ama adam kendini çok beğenmiş biriydi herhalde hiç yardımcı olmadı ben de malum google den araştırayım dedim. ve internetin bunun için yeterli bir kaynak olmadığını görmeme rağmen başlangıç için yeterli bir kaynak olduğu kanısına vardım,, ve ilk gördüğüm siteyi buraya yazayım.
http://www.blogohbe.com/. blog sahibi muzaffer bey benim gibi bilgisayar meraklısı imiş ama benim gibi tembel değil o benden biraz daha çalışkan birde malum matematikçilerin araştırma meraklısı oldukları ve çok yönlü oldukları da bir gerçek. ben de bir sözelci olarak blgisayarı seviyorum . inşaallah muavaffak olurum. aslında bilgisayarın temel işlevlerini falan biliyorum... yani ta disket ile çalışırken bilgisayarlar ben o zamandan beri bilgisayar kullanıyorum hatta disket le çalıştırılan bilgisayarların olduğu bir bilgisayar kursunda bilgisayar operatörü olmuştum da, bu öylece kaldı. format atmayı biliyorum ram nedir kasa nedir anakart nedir ve diğer bütün proğramların kurulup bir bilgisayarın çalışıştırılır bir vaziyete gelmesi için gereken şeylerin %90 ını biliyorum ama bu yetmiyor daha çok bilmem gereken şey var, bunları öğrenmek istiyorum.GNU ,windows , linux, ve bunlardan doğan btün şeyleri öğrenmek ve diğer web proğramları mesela SP.NET, PHP, JavaScript ve (karma) HTML, CSS, AJAX, XML,MSSQL, MYSQL,Photoshop, Gimp gibi hepsi birbirinden farklı proğramları rahatlıkla kullanmmayı daistiyorum. ayrıca donanıma dair eksik bilgimin olmasını istemiyorum mesela bir server nasıl kuruur,ip vb şeylere dair herşeyi öğrenmek istiyorum ....

YANİ BİLGİSAYAR KONUSUNDA BAYAĞI AÇIM VE KARNIMI İYİCE BİR DOYURMAK İSTİYORUM. BURADA HERGÜN ÖĞRENDİĞİM FARKLI BİR BİLGİYİ KAYNAK GÖSTEREREK YAYINLAMAYA ÇALIŞACAĞIM .

Zülfü Livanelinin fotosunu yükledim . severim zatalilerini de.